Top Social

Teriyaki Soslu Susamlı Tavuk

9/25/2024
Teriyaki soslu tavuk

Geçtiğimiz günlerde instagram'da en çok ilgi çeken tarifim teriyaki soslu tavuk oldu. Bir süredir bizim evde de her yaptığımda coşkuyla karşılanıyor, özellikle Gökçe tarafından :) Değişik tatlara açıksanız, biraz klasik dışına çıkmak isterseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 


Ben ilk defa bir restoranda yedim teriyaki soslu tavuğu, sonrasında sırf onu yemek için sık sık gittim öğlenleri. Tabii ki aklımda hemen, evde de yapabilir miyim, nasıl yaparım soruları dönmeye başladı. Önce marketten hazır teriyaki sos aldım ama istediğim lezzete ulaşamadım. Sonra bir kaç araştırma bir kaç deneme yaptım, işte budur dediğim tarife sonunda ulaştım. Hem de ulaşılabilir malzemelerle.


Sosu hazırlaması çok kolay, tek uğraştıran kısım tavukları unlayıp kızartma kısmı. Ben denemedim ama kızartmadan direkt tavada soteleyip sonra soslayarak da hazırlanabilir. Önemli olan sosun lezzeti zaten. Tabii kızartınca hafif bir kıtırlık oluyor, o da ekstra bir lezzet katıyor, o yüzden biz kızartarak yapmayı tercih ediyoruz.


Tarifi aşağıya bırakıyorum, bal ve şekeri görüp aa çok mu tatlı olacak diye düşünmeyin, soya sosu ve zencefille dengeleniyor. Bu arada tuzu azaltılmış soya sosu kullanmanızı tavsiye ederim çünkü diğer türlü tuzu fazla oluyor yemeğin, eğer normal kullanacaksanız da suyu bir tık fazla koyup seyreltin mutlaka.


TERİYAKİ SOSLU SUSAMLI TAVUK



Japon mutfağından çok lezzetli bir tavuk tarifi.


Porsiyon: 2-3 Kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

500 gr tavuk buttan kuşbaşı
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1/4 su bardağı soya sosu (tuzu azaltılmış)
1/4 su bardağı esmer şeker
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz zencefil-silme olsun çok doldurmayın kaşığı (varsa taze rendeleyin)
1 tatlı kaşığı bal
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta (1 yemek kaşığı su ile açılacak)
2 yemek kaşığı susam.

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle tavukları un ve nişastaya bulayıp fazla unu silkeleyin ve tavaya biraz yağ koyup kızartın. Kenara alın (Renkleri değişecek kadar kızartın, kontrol edip piştiğinden emin olun)
  • Bir kasede soya, şeker, sarımsak, zencefil, bal ve suyu karıştırın.
  • Nişastayı biraz su ile çırpıp sosa ekleyin.
  • Tavada susamı biraz çevirin, susam yağı kullanmayınca susamın tadı daha iyi çıkar diye böyle yaptım ama direkt sosa da eklenebilir
  • Sonra sosu tavaya dökün kısık ateşte pişirin, koyulaşmaya başlayınca tavukları da ilave edip karıştırın. Tavuklar ısınınca afiyetle yiyebilirsiniz.

  • NOTLAR

  • Su bardağı olarak 240 ml cup ölçeği kullanılmıştır.
  • Anahtar Kelime: japon mutfağı,teriyaki soslu tavuk, tatlı ekşi tavuk Kategori: Tavuk Yemeği


    Post Comment
    Yorum Gönder