Top Social

Kahvaltılık Peynir Topları

8/23/2024
Baharatlı lor

Kahvaltı sofralarında basit ama şık çeşitler hazırlamak hoşuma gidiyor. Son dönem en sık yaptığım şey bu peynir topları. Misafir sofralarında da ilgi uyandırıyor. Özellikle dondurma kaşığı ile koyunca çok tatlı duruyor.  Instagram'da paylaşalı epey zaman olmuş, baktım bloga eklememişim hemen eksiği giderelim dedim :)


Bu tarifte özellikle kelle loru kullanmanızı tavsiye ederim. Yumuşacık, süt kokulu bir peynir. Ben arkadaşımın Bursa'daki Karaca Süt'ten  getirdiği, bence alemin en lezetli kelle loru ile tanıdım bu peyniri. Her zaman oradan alamıyorum, File Market'te Harras Kelle Loru da alabilirsiniz ama birebir aynı lezzeti vermiyor.  (#reklam yazıyorum sıkıntı olmasın)

Hindistancevizi Sütlü Limonlu tavuk

8/13/2024
hindistancevizli tavuk

Yine buralara tarif ekleme konusuna ara vermişim fark etmeden. Ne yalan söyleyeyim instagramın şipşak reel çekip yayınlama rahatlığı beni de yoldan çıkardı. Hatta oradaki bazı tarifleri buraya eklemediğimi görüp üzülüyorum bazen. Ki bunu yapmamam gerektiğini geçen hafta çat diye instagramı yasakladıklarında anladım. 


Birçok kişi eyvah tariflere ulaşamıyoruz, eyvah şimdi nereden devam edeceğiz paniğindeyken, ben en azından tariflerimin güvende olmasının rahatlığını yaşıyordum. Bloggera engel gelmez mi? Tabii ki her şey olabilir, o yüzden yedekli gitmek en iyisi. Keşke hiç böyle endişelerimiz olmasa ama durum ortada. Bu arada sadece kapanma tehlikesi değil, hesabın ele geçirilmesi v.s. gibi bir çok riske karşı da bir önlem almak gerek. Neyse, çok şükür 8 günün sonunda yasak kalktı da hepimiz derin bir oh çektik.