Şu hayatta en sevdiğin tatlı ne derseniz, hiç düşünmeden krem karamel diyebilirim. Her gün yesem bıkmam derler ya o derece bir aşk :) Buna rağmen, bugüne kadar yapmamış olmama ne demeli acaba :) (Dr.Oetker hazır krem karameli saymazsak)
Aslında bilinçaltımda çocukluğumdan kalma, zor olduğuna dair bir düşünce vardı. Şöyle ki, o zamanlar 8-9 yaşlarındayım, annemin bir arkadaşı var (Serçin Ablacım okuyorsan senden bahsediyorum :) o kadar güzel krem karamel yapardı ki, her gittiğimizde inşallah yine yapmıştır diye geçirirdim içimden. Bir kere annem de denemişti, ama şekeri kızdırıp üstüne su dökünce çatır çutur karamel sertleşti taş oldu, sonra muhallebi tutmadı annem de bir daha yapmadı. Ne zaman konusu geçse aman çok zor onu yapmak dediği için benim de yıllardır elim gitmedi.
Geçen gün paşabahçenin minik krem karamel kaplarını görünce markette, dayanamadım aldım. Krem karamel yapmasam muhallebi koyarım dedim (evet evdeki milyon tane kase yetmiyor muhallebi için :)) Nihayet haftasonu kararlı şekilde krem karamel yapmaya kalkıştım, tarif tabii ki annemin tarif defterinden, Serçin Abla'nın tarifiydi. Nereden baksan 30 yıllık tarif.
Tarifi birebir uyguladım, sadece orada 2 bardak süt için 4 yumurta diyordu ben 3 kullandım, zaten çok büyüktü yumurtalar. Benim krem karamel kaseleri epey küçük olduğu için 5 kase çıktı, ama normal boyutlu kaselerden 4 adet çıkar. Burada dikkat edilecek kısım, tarifte de yazdım, kaynama noktasındaki sütü yumurtalara dökerken hızlıca çırpıyor olmalısınız ve çok ince şekilde akıtmalısınız ki yumurtalar pişmesin. Yoksa krem karameliniz yumurta kokacaktır.
Bu arada asla zor bir tarif diyemem, püf noktaları var ama öyle çok büyük şeyler değil. Hatta tarifi yazmak yapmaktan daha zordu, her bir detayı yazmak istediğim için uzun oldu ama gözünüz korkmasın. Gerçekten seviyorsanız deneyin bu tarifi. Yumurtaya karşı aşırı hassas iseniz denemeniz için ısrar etmiyorum sonra ay bu çok kötü bir şey, yumurta kokuyor falan diye kalbimi kırmayın :)))
O zaman buyrun karşınızda orjinal krem karamel tarifi;
Merhaba piştiğini anlamak için uygulayabilecegimiz bir yöntem var mı? Mesela kürdan batırabilir miyiz veya pişince üstü sallanmıyor mu? Cevap verirseniz çok sevinirim:)
Merhaba, biraz cheesecake gibi aslında, ortası hala biraz yumuşak ama kenarları pişmiş oluyor 30 dk. sonunda. Kürdan testi işe yaramaz ama bakarak da anlaşılıyor. Sevgiler
Özge'nin Oltası'na hoşgeldiniz... Pratik ve sonucu garantili tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Tariflerin yanında okuduğum kitapları, izlediğim filmleri kısaca hayat denizinde oltama takılan herşeyi paylaşıyorum. Umarım siz de seversiniz.
Merhaba piştiğini anlamak için uygulayabilecegimiz bir yöntem var mı? Mesela kürdan batırabilir miyiz veya pişince üstü sallanmıyor mu? Cevap verirseniz çok sevinirim:)
YanıtlaSilMerhaba, biraz cheesecake gibi aslında, ortası hala biraz yumuşak ama kenarları pişmiş oluyor 30 dk. sonunda. Kürdan testi işe yaramaz ama bakarak da anlaşılıyor. Sevgiler
Sil