Son dönemde sık sık karşılaştığımız sebze-meyve sularından daha önce hiç yapmışlığım yoktu. Arada bir, ben de yapsam mı diye düşünüp, ama neyle neyi karıştırsam daha iyi olur, tarif de yok nasıl yapıcam diye vazgeçtiğim dönemler oldu :) İşte bu yüzden, Uludağ İçecek'ten gelen workshop davetine balıklama atladım, Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'la birlikte doğal maden suyuyla meyve/sebze suları yapacaktık.
Önceki 3 gün boyunca Gökçe'nin boğaz enfeksiyonu ve ateşiyle uğraşmış, sonunda antibiyotiğe başlayıp 4.günde normale dönmüş bir Gökçe görünce, ki bu 4.gün etkinliğin olduğu Pazar günü, eşime "benim bu etkinliğe gitmeye ihtiyacım var siz baba kız başınızın çaresine bakın" diyerek kendimi sokağa attım. Fotolardaki yorgun görüntümün sebebi de budur yani :)))
Bu arada sizi bilmiyorum ama ben neredeyse hiç maden suyu içmiyorum, çok çok nadiren ay midem taş gibi, hazmedemedim yediklerimi diyerek bir maden suyu açıp ancak yarısını içip bırakırım :)
Oysa maden suyunun doğal mineral deposu olması sebebiyle bir çok faydası var. Sodadan bahsetmiyorum yalnız, doğal maden suyu konumuz. Arada ne fark var derseniz;
Doğal Maden Suyu: Doğal yeraltı sularından elde edilmiş, içinde mineraller olan, doğal bir içecektir.
Soda: İçme suyuna sodyum bikarbonat ve karbondioksit eklenerek oluşturulan yapay bir içecektir. İçinde faydalı mineral barındırmaz.
Bu açıdan bakınca Doğal Maden Suyu hayatımızda daha çok yer vermemiz gereken bir içecek aslında... AB ülkelerinde kişi başı yıllık 150 lt tüketilirken, ülkemizde bu oran 4 lt de kalıyor. Üstelik Türkiye maden suyu bakımından çok zengin bir ülke olmasına rağmen, bu kaynakların çoğu boşa akıyormuş. Maden suyunun faydalarını merak ediyorsunuz Dilara Koçak'ın şu yazısından okuyabilirsiniz.
Şimdi gelelim etkinlikte neler yaptığımıza, size 3 tane içecek tarifi vericem bugün. Benim favorim son yaptığımız hurmalı içecek. Ama diğerleri de gayet güzeldi, deneyebilirsiniz. Hatta kendi damak tadınıza göre ilaveler yapabilirsiniz. Tariflerin 3 ü de, 2 kişilik ölçüde. İsterseniz siz 1 şişe maden suyu ekleyip malzemeleri de biraz azaltabilirsiniz.
1 Salatalık
1/2 Yeşil Elma
1 Avuç Ispanak
1/2 Limon
1/2 Demet Maydanoz
2 Şişe Uludağ Doğal Maden Suyu
Limon ve maden suyu hariç tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirin. Makineye maden suyunun yarısını döküp çalıştırın kalan tortuları da toplasın. Çıkan suyun üzerine limonu sıkın ve maden sularını ekleyin. Bardaklara paylaştırıp afiyetle içebilirsiniz. (Bu tarifi katı meyve sıkacağı yerine blenderda da yapabilirsiniz ancak o zaman daha tortulu olacaktır)
Bu karışım içeriğindeki yeşil sebzeler sayesinde yağ yakımını da hızlandırıcı etki yapıyormuş, aklınızda olsun.
ANANAS LEZZETİ
100 gr yoğurt
3 dilim taze ananas
1 çay kaşığı tarçın
10 çiğ badem
2 Şişe Uludağ Doğal Maden Suyu
3 dilim taze ananas
1 çay kaşığı tarçın
10 çiğ badem
2 Şişe Uludağ Doğal Maden Suyu
Maden suyu dışındaki tüm malzemeyi robottan geçirin, karışımı 2 bardağa bölüp üstlerine maden suyu ve buz ekleyin.
Bu tarifte bir şeyler eksik gibi geldi bize, yoğurt tadı fazlaca geliyordu, biraz tatsızdı. Belki bal eklenebilir diye düşünüyorum. Bu arada içindeki ananas sayesinde selülit düşmanı bir içecek olduğunu da söyleyeyim.
BALLI HURMA
1 kırmızı elma
1/2 muz
2 hurma
1 çay kaşığı bal
2 Şişe Uludağ Doğal Maden Suyu
1/2 muz
2 hurma
1 çay kaşığı bal
2 Şişe Uludağ Doğal Maden Suyu
Hurmaların çekirdeğini çıkarıp ılık suda 2 saat bekletin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ve muz ile birlikte robottan geçirin. Üstüne balı ekleyip kaşıkla iyice karıştırarak balı eritin. Bardaklara paylaştırıp üstüne maden suyunu ekleyin. Yazın bolca buz da ekleyebilirsiniz.
Bu arada Dilara Koçak'ın bir de cep telefonu uygulaması var, bunu hayata geçirmekteki amacının, bilgi kirliliğine karşı, kişilere doğru bilgiyi doğru kaynaktan ulaştırabilmek olduğunu söylüyor. Uygulamada sağlıklı yemek tariflerinden, bazal metabolizma ölçümüne kadar çok çeşitli alanlar var. Ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.
Etkinlik boyunca ne kadar eğlendiğimiz, aşağıdaki fotolardan da anlaşılıyor değil mi :) Bu keyifli gün için, Uludağ İçecek'e, Dilara Koçak'a ve bizi bir araya getiren Sobraz pr ajansına çok teşekkür ederim.
Post Comment
Yorum Gönder